Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане от предницата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Alfa 156 Front Wishbone Replacement

Ето го и в картинки, но на английски! Може да помогне!
    Attached Files
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Сменям само, ако започне да тропа или лопа, иначе си е даване пари на вятъра. Италианците така са го направили, какво да ги правиш. Имаше един тук, който беше писал, че е изкарал кола от магазина и тя е скърцала.............

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
        Ето го и в картинки, но на английски! Може да помогне!
        Тук пък който не разбира английски има даже и снимки
        http://clubalfaromeo.com/forum/showt...423#post399423
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от ПЧЕЛОЯД Покажи съобщение
          Сменям само, ако започне да тропа или лопа, иначе си е даване пари на вятъра. Италианците така са го направили, какво да ги правиш. Имаше един тук, който беше писал, че е изкарал кола от магазина и тя е скърцала.............
          Скърца ли от тампоните означава че превъртат превъртат ли значи са тръбнали не трябва да превъртат въпрос на време е да се разхлопат. До се га не съм видял във форума някой да е казал карам вече 20к км със скърцащи тампони и не хлопа.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
            Пусни им един Powerflex вместо оригиналните тампони и ще забравиш за скърцания и разбиване на горни тампони.
            Добре, а ако сложиш Powerflex само на горните носачи това няма ли да натовари долните носачи и да се износят по-бързо?! Питам, щот моята се разскърца здраво, а долните носачи са ми нови. На стаб. щанга вече сложих полиуретан. Сега дилемата е нови горни носачи или Powerflex.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение

Добре, а ако сложиш Powerflex само на горните носачи това няма ли да натовари долните носачи и да се износят по-бързо?! Питам, щот моята се разскърца здраво, а долните носачи са ми нови. На стаб. щанга вече сложих полиуретан. Сега дилемата е нови горни носачи или Powerflex.
              Ами аз карах така 15к км само с горен полиуретан и долните носачи ги изкарах здрави но в името на полиуретана им е..х мамата
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Днес като разходих дебеланата и... о чудо , вече не скърца. Таз капризната май е правена да се движи при 20+ радуса ?
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

hahah обаче като стане пак зима и ще има О чудо, пак се разкърца!!!
                  Или накратко стара 156 си е кола за лятото(или поне така мислят повечето хора, не случайно зимата можете да видите много по-малко 156-ци отколкото през лятото), зимата има:
                  1-замръзжане на ръчната
                  2-скърцане
                  3-трудно палене
                  и други подобни ...
                  Е това разбира се не е при всички, например аз имам само 1 и 2, а Novachev няма нито един от посочените проблеми. Както се казва, ако има желание има и решение.
                  Аз бих посъветвал оправете проблемите сега, за де не се мъчите зимата с излишни главоболия, когато майсторите са в почивка, а няма как самички да легнете под колата заради снега, кишата и факта че е минус 5 градуса
                  Last edited by mi6onski; d.m.y г., 00:35.

Comment

Да не отварям нова тема:Когато колата не е в движение и въртя волана се чува скърцане от ляво, като от гума. Възможно ли е да е от носач,стабилизираща щанга,или е нещо друго? Колата е Алфа 156 1.8
                    Last edited by Георги Живков; d.m.y г., 20:45.

Comment

възможно е да е горен носач и моят като му се бяха разскърцали тампоните едно време при въртене на волана скърцаше
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        не сменяйте тия тампони!!!!!! Аз смених мойте и на 5000км горе долу пак скърцат!!!! ИСтината е в НОВИЯТ носач!!!!
                        Истината е някъде другаде ....
                        Аз смених и 4-те носача,тампони на стаб. щанга,биалетките , рециклирана рейка(незнам дали има значение) и пак скърца.Колата е стегната не тропа, но скърца(скърцането е около 2-3 минути,не повече)! Пробега от смяната е около 3000-4000км! Дали имат значение тампоните на амортесьорите,въпреки ,че не тропа,щото само тях не съм пипал?
                        Alfa156 Against All

Comment

Скърцането е само от горните носачи. Тампона на амортесьора е неподвижен. Амортесьора се движи във втулка. Истината, че за горен носач само оригиналния TRW. Аз съм с такива и няма скърцане. Вече 5000 км ги карам и няма и помен от скърцане. Докато примерно един колега си сложи ОКАП и за 2000 км скърцат, че даже и тропат.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз избих металните втулки на новите носачи фиорино, намазах ги вътре със специална силиконова грес, набих ги отново и няма грам скърцане. А греста ги и пази от износване
                            8104 на Локтайт
                            Last edited by Stranger65; d.m.y г., 11:24. Основание: доп

Comment

мойта и тя така,като не я карам 4-5 дена особено ся като е хладно първите 10 мин каране по нашите "пътища" е направо като каруца гледам да я клатя повече да се разтъпче,ама сеоглеждам да няма хора да не срамя марката след като я поразкарам даже не се и замисля да скърца
                              имам друг проблем-ако мина на легнал полицай малко по засилен направо ми се забива предницата когато задницата е на полицая.Имам чувството че е прекалено мека тая кола? На вас случват ли ви се такива случки.Не съм сигурен дали ми опира кората или отпред бронятя,но кората съм я захванал добре и не виси никъде
                              Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

да не са ти изпуснали амортисьорите колега?
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X